Negru
Ceaiul negru, gust intens si aromat pentru momente de relaxare
Ceaiul negru este recunoscut pentru gustul sau deosebit, acesta se obtine din frunzele si tulpinile arborelui de ceai Camellia sinesis si are numeroase beneficii pentru sanatate. Tine cont insa ca are si un continut mai ridicat de cofeina, asadar, daca vrei sa te delectezi cu o cana de ceai negru in timp ce citesti, indicat ar fi sa il consumi in prima parte a zilei.
In libraria noastra online iti punem la dispozitie pe langa cele mai noi carti si o gama variata de sortimente de ceai, printre care si ceai negru. Consideram ca o cana de ceai negru deschide un univers aparte atunci cand il servesti citind cartea preferata, tocmai de aceea ceaiurile negre din oferta noastra sunt atent selectionate de catre oameni pasionati de ceaiuri si de cultura acestora.
Istoria ceaiului negru
Ceaiul este cunoscut din timpuri stravechi si daca initial era considerat o bautura tamaduitoare, in zilele noastre este a doua cea mai consumata bautura in intreaga lume. Despre ceaiul negru se spune ca a aparut in China, in Lapsang mai exact, o zona muntoasa din provincia Fujian, iar arbustii de ceai se numeau Suchong, de aici si numele primei variante de ceai negru cunoscute: Lapsang Suchong. Astazi, cele mai cunoscute sortimente de ceai negru din China sunt Fujian Lapsang Souchong, Fujian Minhong,Guangdong Yingte si Sichuan Mabian Gongfu, denumirile acestora formandu-se si in functie de zonele in care acestea sunt cultivate.
Ceaiul negru a ajuns in Europa in secolul 17, cand exploratorii europeni au ajuns in China. Se spune ca negustorii danezi au inceput sa il comercializeze in toata Europa in anul 1610, iar in Anglia licoarea obtinuta din ceai negru era considerata o bautura orientala misterioasa ce era vanduta la preturi foarte mari, astfel ca doar aristocratii si-o puteau permite.