#24 centimetri
Marca: Editura Curtea Veche
37.00 Lei
Reducere: 10%3330 Lei
Pret cu TVA inclus
stoc limitat
Cod produs: 1483
Descriere
#24 centimetri de Adi Hadean
Una dintre cele mai recente revelatii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucatar. Cartea sa, in parte oautobiografie, in parte un manifest pentru bucate bune si oameni dintr-o bucata, raspunde multor intrebari pe care si le pun admiratorii lui Adi Hadean, chef, om de radio, prezentator deteleviziune. Cum a inceput - spaland, si de zece ori pe zi, podelele bucatariei din casa bunicilor -, cum a aflat secretele organizarii siale falimentarii unui restaurant - intr-o incaierare de pomina-, cum se alcatuieste meniul unui Irish pub - creand cateva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot si la fel de voit stalcit irlandez ( "O’Ceapa", "O’Felie", "O’Tona" si "O’Bama" ) -, cum e din interior un show de televiziune - muncind de la sapte dimineata si incheind seara tarziu cu un pahar de prosecco, fara sa fie nevoie sa arunci cu farfurii in concurenti s.a.m.d. Un sir de lectii - de gatit si de viata. "Daca pui o bucata de unt proaspat intr-o tigaie si lasi tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte incinse, untul se va topi si se va separa, iar apa se va evapora. Daca lasi untul topit intr-un vas, componentele salese vor aseza in functie de densitate. Lasuprafata vor aparea resturi usor de luat cu o spumiera, un strat gros de grasime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar partile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregatit astfel se arde mai greu si e suportat si de catre oamenii cu intoleranta la lactoza. intrucat sunt un adept al limpezimii, ma straduiesc sa limpezesc lucrurile de cate ori e nevoie, pede o parte pentru ca situatiile limpezite se transforma in relatii durabile (adica ard mai greu), pe de alta parte pentru ca, odata limpezite, sunt digerate mai usor de catre cei cu diverse intolerante, unele provenite din educatie, altele din lipsa ei, dar fara legatura cu fiziologia." Adi Hadean
Una dintre cele mai recente revelatii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucatar. Cartea sa, in parte oautobiografie, in parte un manifest pentru bucate bune si oameni dintr-o bucata, raspunde multor intrebari pe care si le pun admiratorii lui Adi Hadean, chef, om de radio, prezentator deteleviziune. Cum a inceput - spaland, si de zece ori pe zi, podelele bucatariei din casa bunicilor -, cum a aflat secretele organizarii siale falimentarii unui restaurant - intr-o incaierare de pomina-, cum se alcatuieste meniul unui Irish pub - creand cateva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot si la fel de voit stalcit irlandez ( "O’Ceapa", "O’Felie", "O’Tona" si "O’Bama" ) -, cum e din interior un show de televiziune - muncind de la sapte dimineata si incheind seara tarziu cu un pahar de prosecco, fara sa fie nevoie sa arunci cu farfurii in concurenti s.a.m.d. Un sir de lectii - de gatit si de viata. "Daca pui o bucata de unt proaspat intr-o tigaie si lasi tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte incinse, untul se va topi si se va separa, iar apa se va evapora. Daca lasi untul topit intr-un vas, componentele salese vor aseza in functie de densitate. Lasuprafata vor aparea resturi usor de luat cu o spumiera, un strat gros de grasime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar partile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregatit astfel se arde mai greu si e suportat si de catre oamenii cu intoleranta la lactoza. intrucat sunt un adept al limpezimii, ma straduiesc sa limpezesc lucrurile de cate ori e nevoie, pede o parte pentru ca situatiile limpezite se transforma in relatii durabile (adica ard mai greu), pe de alta parte pentru ca, odata limpezite, sunt digerate mai usor de catre cei cu diverse intolerante, unele provenite din educatie, altele din lipsa ei, dar fara legatura cu fiziologia." Adi Hadean
Caracteristici
NR PAGINI | 240 |
AN APARITIE | 2016 |
AUTOR | Adi Hadean |
EDITURA | Editura Curtea Veche |
LATIME (CM) | 13 |
INALTIME (CM) | 20 |
COD BARE | 9786065888913 |
Opinii
Pareri #24 centimetri
Fii primul care sparge gheata!
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.
Detii sau ai utilizat produsul?
Clientii Librarul.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.
Alerta de pret
Produse similare
-10%
Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun
AUTOR: Jamie Oliver
9000 Lei
(-10%)
8100 Lei