Librarul Dulimex - carte online
 
prima pagină   noutăţi   reduceri   carte   autori   edituri   despre noi   librării   cont utilizator   contact
 
  e-mail:
  parola:
   
 
  Căutare în site
     
               
 
  Colecţii
  Carti la 5 lei
  Carti la 10 lei

+ Arta, Arhitectura, Design
  Audiobook
+ Beletristica
  Biografii, memorii, jurnale
+ Business si economie
+ Carte scolara
+ Carti in limba engleza
+ Carti pentru copii
  Ceaiuri
  Comunicare.Mass - media. PR
  Dezvoltare personala
  Drept/Legislatie
+ Enciclopedii si dictionare
  Gastronomie
  Istorie
  It Computere
  Jocuri si jucarii
+ Limbi straine
+ Medicina
+ Muzica (CD / DVD)
+ Practic & Hobby
  Produse apicole
+ Religie
+ Sanatate
  Spiritualitate
+ Stiinte reale
+ Stiinte socio-umane
  Turism
   
  Newsletter
e-mail:
               
 
 
 
 
 

Madonna. Biografia intima

J. Randy Taraborrelli
 
-80%
Madonna. Biografia intima
Editura: Meteor Press
ISBN: 978-973-728-409-9
An apariţie: 2009
Dimensiuni: 13x20 cm
Format: broşat
Număr pagini : 464
Preţ: 24.10 RON  4.82 RON
 
Madonna. Stralucitoare. Egoista. Indrazneata. Meditativa. Intotdeauna provocatoare. Intotdeauna talentata. Intotdeauna controversata... Desi retine atentia publicului si il fascineaza de aproape trei decenii, pana in prezent ea a ramas o enigma. Odata cu Madonna. Biografia intima, avem ocazia sa o intelegem pe deplin.Biografia aceasta palpitanta si actualizata constituie rezultatul a peste cinsprezece ani de interviuri cu oameni care vorbesc pentru prima data public despre ea, printre care prietenii apropiati, partenerii de afaceri si chiar membrii familiei. Reputatul biograf J. Randy Taraborrelli a intervievat-o pe Madonna insasi in repetate randuri si aduce in plim-plan experiente prezentate in mod direct pentru a o infatisa nu numai pe Madonna care a constituit deliciul taboidelor, ci si o femeie in carne si oase, cu slabiciuni si defecte inerente naturii umane, dar dotata si cu o mare ambitie si cu o putere de munca de exceptie, dat fiind ca, ni se spune inca de la inceput „nimeni nu muncea cu mai mult entuziasm pentru Madonna decat Madonna insasi”.Autorul isi subintituleaza cartea „biografie intima” pentru ca ia imaginea unui idol al muzicii pop si umanizeaza, urmarindu-si „personajul” de la ipostaza din tinerete, de carierista obsedata, cinica, dura, agresiva, revoltata sexual, pana la cea de maturitate, a unei Madonne mult mai temperate in egoism, in mizantropie, in dorinta de a scandaliza.Inceputa in 1990, publicata intr-o prima editie in 2001, pentru ca editia dupa care s-a facut prezenta traducere in romaneste sa actualizeze perspectiva aducand evenimentele din viata si din cariera artistei pana in toamna lui 2007, cartea isi urmareste protagonista de la nasterea ei pe 16 august 1958 in Detroit pana la apropierea de momentul, resimtit ca un prag, al aniversarii a 50 de ani de viata.Prin propriile actiuni, a devenit una dintre cele mai vanate si mai criticate femei din toata lumea; izolarea crunta, de care se plange la un moment dat, este o ironie a sortii pentru ca provine tocmai din statutul ei de figura publica de exceptie.O precizare interesanta, mai ales in lumina recent survenitei morti a lui Michael Jackson, este aceea ca, in punctele-cheie ale evolutiei Madonnei, autorul o compara de multe ori cu Michael, celalalt idol al muzicii pop din a doua jumatate a secolului al XX-lea. Astfel, ca si in cazul lui Michael Jackson, succesul ei se explica si prin amploarea fara precedent a marketingului personal din anii 1980, cu valoare de „mutatie culturala”: imaginea unei celebritati era expoatata pana la saturare prin toate canalele mediatice, urmarita concomitent in ziare, reviste, pe posturile de radio si TV, in reclame. Madonna a retinut atentia presei cu atat mai mult cu cat, in prima etapa, caracterul ei era format din trasaturi scandaloase, socante, sarcastice si capricioase, cu temei de realitate.

Ecuatia celebritatii Madonnei este rezultatul conjugarii geniului personal in materie de relatii publice cu talentul, desi a vrut ca publicul sa creada ca totul este doar o chestiune de talent colosal.

Asa cum reiese din marturisirile celor doi, ei si-au recunoscut reciproc valoarea, dar pe Michael l-a deranjat atitudinea ei agresiva si autoritara, iar Madonna s-a cramponat de artificialitatea lui, de lipsa lui de naturalele mai ales ca om.

Spre deosebire de Michael Jackson, definitorie pentru succesul Madonnei este capacitatea de a-si defini identitatea dupa bunul plac, creand si melodii dansante „Into the Groove” si melodii de dragoste cu implicatii serioase „Live to Tell”, dar remarcandu-se si prin cinismul unor piese autoironice precum „Material Girl” si „Like a Virgin”.In plan personal, maternitatea a jucat si ea un rol transformator, caci i-a aratat cine era ca persoana si i-a dat un scop mai amplu decat cel reprezentat de succesele din industria muzicala. Calitatea de buna mama i-a sporit stima de sine, iar iubirea pentru copii ei (Lourdes, nascuta in 1996, tata fiindu-i instructorul personal de fitness al Madonnei, Carlos Leon, si Rocco, nascut in 2000, fiul celui de-al doilea sot al vedetei, regizorul britanic Guy Ritchie) a implinit-o, a invatat-o dragostea adevarata si a ajutat-o sa lase deoparte latura ei de vedeta. 
 
 
 
Înapoi
 
 
Coşul meu             
Nu se află nicio carte în
coşul dumneavoastră
 
               Top vânzări
  Portile perceptiei
  Sfarsitul sfarsitului lumii
  Zuleiha deschide ochii
  Opera poetica (II) Paul Celan
  Citind Lolita in Teheran
  Bibliotecara de la Auschwitz
  Vrabia rosie
  Acum ne despartim
  Povestile deosebitilor
  Luna e o doamna rea
 
   
               Promoţie
  Descoperind Ortodoxia. Marturiile unor convertiti  
Descoperind Ortodoxia. Marturiile unor convertiti
** *
15 RON
7.5 RON
 
               Asistenţă
  Cum se comandă pe librarul.ro?
  Modalităţi de plată şi livrare
  Întrebări frecvente
 
Pentru sugestii şi observaţii vă invităm să ne trimiteţi un e-mail la adresa: dulimex@librarul.ro
 
 
                Social Media
 
Facebook
 
Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Contact
ANPC | Info Consumator: 021 9551
© Librarul 2012 - All rights reserved | www.meteorpress.ro | Ascensys Soft