Librarul Dulimex - carte online
 
prima pagină   noutăţi   reduceri   carte   autori   edituri   despre noi   librării   cont utilizator   contact
 
  e-mail:
  parola:
   
 
  Căutare în site
     
               
 
  Colecţii
  Carti la 5 lei
  Carti la 10 lei

+ Arta, Arhitectura, Design
  Audiobook
+ Beletristica
  Biografii, memorii, jurnale
+ Business si economie
+ Carte scolara
+ Carti in limba engleza
+ Carti pentru copii
  Ceaiuri
  Comunicare.Mass - media. PR
  Dezvoltare personala
  Drept/Legislatie
+ Enciclopedii si dictionare
  Gastronomie
  Istorie
  It Computere
  Jocuri si jucarii
+ Limbi straine
+ Medicina
+ Muzica (CD / DVD)
+ Practic & Hobby
  Produse apicole
+ Religie
+ Sanatate
  Spiritualitate
+ Stiinte reale
+ Stiinte socio-umane
  Turism
   
  Newsletter
e-mail:
               
 
 
 
 
 

De zece ori pe buze

Adina Rosetti
 
De zece ori pe buze
Editura: Curtea Veche
ISBN: 978-606-588-810-4
An apariţie: 2015
Dimensiuni: 13x20 cm
Format: brosat
Număr pagini : 224
Preţ:  27.9 RON
 
După ce a arătat cu prima ei carte – Deadline, un roman splendid –, că este un talent original şi redutabil, Adina Rosetti schimbă genul şi atacă nu doar proza scurtă, ci şi cel mai dificil subiect: copiii. Care se plimbă prin toate cele opt povestiri ale volumului de faţă, în patru fiind chiar naratorul a cărui voce demonstrează că autoarea ­cunoaşte perfect această lume dar mai ales ştie exact cum să o pună-n pagină, nu există nicio notă falsă, nicio ieşire în decor. Limbajul celor mici, atât de greu de redat, sensibilitatea lor acută, jocul, umorul, uneori nostalgia, tristeţea, suferinţa sau chiar disperarea, toate se intersectează în proze excelente care se citesc cu încântare şi rămân multă vreme în mintea cititorului. De zece ori pe buze – o reuşită deplină!
Răzvan Petrescu

Autoarea reuşește ceea ce numai romancierii adevăraţi pot: să pornească de la fapte reale, împletind poveşti de viaţă diferite, şi să creeze literatură sută la sută, cu o abundenţă a detaliului ce dovedeşte forţa incontestabilă a invenţiei narative.
Luminița Corneanu
România literară

Adina Rosetti scrie frumos. Construieşte cu ingeniozitate, cu precizie şi siguranţă, te captivează şi te stăpâneşte, îţi arată clar că ai în mâini lucrarea unui autor care ştie ce vrea să spună şi cum să spună.
Cristina Mitrea
www.4arte.ro

Adina Rosetti impresionează prin abilitatea de a varia tonurile: de la realism la umor și poezie, plus o irizare de fantastic pentru a pigmenta totul – un autor înnăscut!
Stéphanie Dupays
Le Monde des livres


„Şi actele cădeau mereu de pe masă, foile zburau în aer, un fel de furtună de foi se stârnise în cameră şi prin furtuna aia albă, ca o ninsoare, mami îl vedea pe tati şi tati o vedea pe mami şi foile nu mai erau foi, erau porumbei albi care zburau spre cer, erau confetti de sărbătoare, erau baloane de petrecere, iar ei nu divorţau, ci se căsătoreau din nou, stăteau pe treptele unei biserici şi zâmbeau fericiţi, ţinându-se de mână, şi mami era cea mai frumoasă mireasă, şi tati era cel mai frumos mire, şi toată lumea aplauda, şi foile şi porumbeii şi baloanele s-au oprit o clipă din zbor şi-au rămas toate suspendate atunci când mami şi tati s-au sărutat aşa cum se sărută prinţesele din desene animate cu prinţii care le salvează, înainte să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţe, numai că în clipa aia s-a întâmplat ceva îngrozitor.“


Născută în 1979, la Brăila.
A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs postuniversitar de jurnalism la Universitatea București.
Din 2004 a început să scrie reportaje și articole la Dilema Veche și, apoi, la Dilemateca. A lucrat ca jurnalist și a colaborat cu diverse publicații: Time Out București, ELLE Romania, Unica, Esquire, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2007“ (secțiunea Cultură), acordat de Freedom House.

În 2010 i se publică la Curtea Veche Publishing primul roman, Deadline, foarte bine primit de critică și public, aflat acum la cea de-a doua ediție și tradus în franceză (Mercure de France, 2013). În 2014 îi apare, tot la Curtea Veche Publishing, cartea pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, cu ilustrațiile Cristianei Radu, premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România cu premiul pentru „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret“.
A participat la volumul colectiv Povești cu scriitoare și copii (2014) și predă creative writing pe înțelesul copiilor. Site-ul personal al autoarei este adinarosetti.ro 
 
 
 
Înapoi
 
 
Coşul meu             
Nu se află nicio carte în
coşul dumneavoastră
 
               Top vânzări
  Pana la sfarsit
  Tinuturi in crepuscul
  Istoria lui Mayta
  Portile perceptiei
  Sfarsitul sfarsitului lumii
  Zuleiha deschide ochii
  Opera poetica (II) Paul Celan
  Citind Lolita in Teheran
  Bibliotecara de la Auschwitz
  Vrabia rosie
 
   
               Promoţie
  Descoperind Ortodoxia. Marturiile unor convertiti  
Descoperind Ortodoxia. Marturiile unor convertiti
** *
15 RON
13.5 RON
 
               Asistenţă
  Cum se comandă pe librarul.ro?
  Modalităţi de plată şi livrare
  Întrebări frecvente
 
Pentru sugestii şi observaţii vă invităm să ne trimiteţi un e-mail la adresa: dulimex@librarul.ro
 
 
                Social Media
 
Facebook
 
Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Contact
ANPC | Info Consumator: 021 9551
© Librarul 2012 - All rights reserved | www.meteorpress.ro | Ascensys Soft